Community Singing

Zingen vanuit je hart in cirkels

Tijdens al mijn lessen en workshops laat ik mensen in een cirkel om mij heen staan. Hoe groot de groep ook is. Het geeft iedereen het gevoel dat hij of zij er mag zijn. Er is geen onderscheid. Er is kracht. Je hoeft niet alleen, je bent met elkaar. Zoals stamleden in een tribe dat doen. Je kunt iedereen zien. Er is ruimte om spel en spelen toe te laten.

Amsterdam Vocal Circles

Amsterdammers kunnen 1 keer per maand een uur met elkaar zingen in de Amsterdam Vocal Circles. Deze improvisatievorm is mijn cadeautje aan de stad. Het is gratis en iedereen mag deelnemen. Meestal werk ik vanuit een bepaalde gebeurtenis in de stad of ik draag het op aan een speciaal persoon. Bijvoorbeeld aan de nagedachtenis van Eberhard van der Laan. Of de Vredesweek georganiseerd door PAX.  Klik hier voor een videofragment

Kinderen leren improviseren

Aan kinderen op de basisschool gaf ik in het tussenschoolse uur improvisatieles.  Met wereldmuziek als uitgangspunt leerde ik hen spelenderwijs te improviseren. Soms begeleidde ik hen op ukelele of zong zomaar een melodietje om ze uit de tent te lokken. Het doel was om creatief met muziek bezig te zijn.

Groepslessen en improvisatie

Ik werk graag met groepen. Met elkaar vorm je een soort laboratorium: de uitkomst staat niet vast, we bepalen samen wat het gaat worden. Op deze manier geef ik bijvoorbeeld les bij CREA, het creatieve centrum van de Universiteit van Amsterdam. Nederlandse en internationale studenten kunnen mijn lessen Free Your Voice of Vocal Band volgen.

Bijzondere projecten

Allerzielen en dodenherdenking ‘namen en nummers’ waren projecten die een diepe indruk op me hebben gemaakt. 3 jaar mocht ik in samenwerking met kunstenares Ida van der Lee een zanghappening maken waarbij het gevoel van de mens het dichtst te raken is. Op de begraafplaats leidde ik  een gelegenheids improvisatie koor. Sprookjeskaarten en een lint van zangklanken en lichtjes. De herdenking van 2016 is gefilmd. Klik hier

Women Spirit in 2009 was een schitterend project in december, gesubsidieerd door de gemeente en gewaardeerd door 4 avonden uitverkochte zalen. 3 koren, professionele solisten en muzikanten maakten deel uit van een groot saamhorigheidsgevoel en voor de luisteraar een bad van warme klanken.

Trainers of Teachers, Musicians without borders. De vocal circle is een vast onderdeel van de training. Deze mag ik nu al 3 jaar met veel plezier verzorgen voor studenten vanuit de hele wereld.