Aanstaande Evenementen

Zingen zonder Zorgen Voorjaar 2024

ZzZ presenteert: Ochtend van 10.30-13.00.
Data  in het voorjaar 2024:

26 januari  Workshop “Hoe zing je een lied?”

9 februari, 1 maart, 5 april, 17 mei, 14 juni, 5 juli

kosten:  75 euro per les incl. koffie thee en pianist.

Ooit ben ik begonnen met spelen. Ik heb mezelf gitaar leren spelen en zong al toen ik net kon praten. Sinds die tijd heb ik vele muzikale omzwervingen gemaakt. Maar het pure, het recht van het hart zingen. Dat is me altijd blijven boeien. Lees verder

Creative Choir zomerweek Crea

CREA Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

Inschrijven zomerweek

‘Trust your Voice and the Music’

Deze cursus richt zich op iedereen die meer van hun stem willen ontdekken in relatie tot wereldmuziek en improvisatie.

Wat gaan we doen?
We zullen ons vooral bezig houden in de ochtend met de stem vrij maken middels lichaamsgerichte oefeningen, spel, adem en klank. Naast de uitleg over het zanginstrument zullen we o.a. klank georiënteerde oefeningen doen om je meer in contact te brengen met je klankkast (hoofd, nek, borstkas, bekken) en je zintuigen (oren, ogen, neus, huid).

We houden ons in de middag bezig met ‘Vocal River’(@) oefeningen, Circle Songs(@) en Wereldmuziek liedjes (van folk traditie en oervolken). Alles gericht op samenzang, spel, instant composing en presentatie. Ook zullen we bouwen aan je zelfvertrouwen door middel van het laten zingen van je stem, beweging, stretching, lichaamshouding, grondingsoefeningen, vertrouwen op je klank.

@vocalriver zijn oefeningen die zijn ontwikkeld door zangeres en improvisator Rhiannon

@circlesongs is een vorm van koorzingen die door Bobby McFerrin is bekend gemaakt. Hij tourde met een groep zangers genaamd Voicestra over de hele wereld en in zijn concerten improviseerde hij alle koorpartijen ter plekke.

 

Free your voice CREA

CREA Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

Wil je meer van je stem ontdekken? Nieuwe klanken maken? In deze cursus onderzoek je hoe je meer uit je stem kunt halen om je vocaal vrijer te laten bewegen.

Wat doe je?
We maken gebruik van verschillende zangtechnieken zoals klank-georiënteerd zingen, Roy Hart, en Nicoline’s specialiteit – de improvisatietechnieken van Rhiannon.
Als oefenmateriaal gebruiken we arrangementen uit verschillende werelddelen: Afrika, Scandinavië, de Balkan, Zuid-Amerika, allemaal gebieden met een eigen stemgebruik en beweging.

Hoe gaan we te werk?
De opbouw is als volgt: De eerste 4 lessen zullen er 4 basiselementen langs komen van het zingen.
De les zelf is opgedeeld in 2 delen. 1e deel fysieke warming up, focus, hoofd leeg maken, stretching en stemvorming. 2e deel zingen van kleine liedjes, thema’s, canon, improvisatie, breakout-room sessies om in duo of trio te zingen. In de laatste 4 lessen herhalen we het geleerde en komen de elementen terug in creatieve oefeningen en liedjes. De docent zal luisteropdrachten meegeven om buiten de les om naar te luisteren ter voorbereiding van de volgende les.

Free your Voice

Vocal Band

CREA Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

Heb je zin om eens avontuurlijk te zingen? Speels en uitdagend, zonder dat alles van tevoren vaststaat? In deze cursus gaan we samen muziekstukken spontaan tot stand laten komen.

Wat doe je?
We gaan spelmatig aan de slag om een vocal band te vormen. Dus zowel de ritmesectie, melodie en de harmonie maken we met de stem.

Je leert naar elkaar te luisteren, je werkt aan groove en je leert hoe je kunt improviseren. We onderzoeken spelenderwijs verschillende muziekstijlen, zoals Funk, Jazz, Balkan en Zuid-Amerikaans.

Binnen een veilige sfeer leer je met meer lef en durf je stem in te zetten en zodoende je grenzen te verleggen. Onder het motto: “the fun is to sing, play and wonder“, aldus Nicoline.

Met presentatie in het weekend van 8-10 maart 2024

Zie hier en hier voorbeelden om een idee te krijgen van andere vocal bands.

“Nicoline daagt je uit om met elkaar muziekstukken te creeren door te improviseren met melodieën, ritmes, verhalen, bewegingen. Niets is te gek in deze les! Het is een hele ontspannen cursus waarbij je iedere week weer meer ontdekt over muziek en over je stem.” M.A.

”De meest bijzondere zangcursus die ik ooit gevolgd heb. Nicoline weet heel goed wat ze doet en weet een veilige sfeer te creëren waarin je écht wordt uitgedaagd. Een lichtpunt in de week.”
S.N.

Vocal Band

 

Nature Music met Truus Engels en Nicoline Snaas

de havelaar

Workshop movement and voice

Nature! Music !!

Meditatie
Afro Jazz Dance
Percussie
En
Nature ! Zang!

O.l.v
Nicoline Snaas
En
Truus Engels

In het kader van West verbind in oktober zijn deze 3 workshops gratis te volgen.
zaterdagmiddag 5, 12 en 19 oktober

max. 25 mensen

Lokatie:

buurthuis de Havelaar

Douwes Dekkerstraat 2

Amsterdam

OV: Tram 13 halte Willem de Zwijgerlaan