Coacht

 • Coaching

  Privé zangles

  We werken aan je stem en stembereik, ademhalingstechniek, lichaamswerk,  houding en presentatie. Ik begeleid je zo nodig op piano. Voor privélessen reken ik een vaste prijs per les. Korting is mogelijk voor studenten en mensen met weinig budget. We spreken af hoe vaak je komt, je kunt ook kiezen voor een strippenkaart voor 6 of 10 lessen. Losse les 65 euro. De lessen geef ik in een zangstudio bij Meneer de Wit, Baarsjesweg 202 in Amsterdam.

  Zingen zonder Zorgen

  Een masterclass workshop voor mensen die liedjes willen (leren) zingen. Een zorgeloze stap naar het overwinnen van podiumangst. In huiskamersetting met pianist.

  De formule is als volgt:

  Start van de les met warming up van het lichaam en van de stem. Stretching, gronden, adem en stem in het lichaam laten komen. Alles gericht op ontspanning en plezier. De 2 belangrijkste pijlers om je stem vrij te laten. We zingen canons en (meerstemmige) liedjes uit allerlei windstreken.

  Nicoline creëert de veiligheid en met een knipoog kan ze je verleiden om uit je comfortzone te stappen.

  Daarna luisteren we naar elkaars lied waarbij je wordt begeleid door allround pianist Michiel Daalderop. Michiel kan je in alle stijlen begeleiden. En neemt je vriendelijk mee om je lied prettig te kunnen zingen. De kracht van deze formule is dat Nicoline je coacht naar een nieuwe benadering van het lied, tekst, stemtechnisch, lichaamsgerichte aanwijzingen kunnen je helpen om je stem in het lied vrij te maken. Je leert van elkaar.

  Elk seizoen start een nieuwe serie waarbij je kunt instappen. Ook losse lessen zijn mogelijk.

  Neem contact op met Michiel Daalderop

  Coaching voor zangers

  Als je zingt werk je niet alleen met je stem en je lijf, je hebt ook nog eens rekening te houden met allerlei technieken. Bijvoorbeeld hoe je jezelf presenteert, hoe je je microfoon gebruikt, hoe je je vrijheid vindt om te improviseren. Ik kan je daarin coachen, zowel individueel als in een groep.

  Wil je meer weten? Neem contact met mij op.

 • PGB begeleider

   

  Voel jij je overweldigd en heb je klachten als stemmingswisselingen, slaapproblemen, energieverlies door zorgen en stress een angststoornis of een andere persoonlijke aandoening? Dan helpt Nicoline je graag met verbeteren van je: veerkracht, zelfredzaamheid, welzijn, sociale vaardigheden en functioneren, zelfvertrouwen, dagstructuur.

  Met de hervonden balans
  kan de cliënt dagelijkse bezigheden beter oppakken.

   

  Nicoline is speels, geduldig, enthousiast een mensenmens.  Nicoline houdt van afwisseling en van improviseren en afstemmen op het moment van de ontmoeting. Nicoline kan mensen op een speelse manier begeleiden in hun dagelijkse leven om meer focus, rust en balans te vinden. Ze heeft voor elke cliënt een persoonlijke aanpak. Geen begeleidingssessie is het zelfde. Ze zorgt voor veiligheid en rust in de omgeving.


  Nicoline is flexibel qua tijd maar heeft de voorkeur om op dinsdagen af te spreken

  Cliënten die voor deze begeleiding kiezen betalen middels een persoonsgebonden budget (PGB)

  Voor het maken van afspraken mail Nicoline

   

  Reacties van PGB clienten

  “Ik voel me weer licht als een veer na een uur met Nicoline gesproken te hebben en gemotiveerd en gefocust om acties te gaan ondernemen met een vrolijke noot.”

   

  Nicoline is heel sterk in het oordeelloos luisteren.

  Het gebeurt weleens dat ik helemaal vast zit in mijn hoofd. Na een sessie met Nicoline functioneer ik weer!”

 • Workshops

  Zangworkshop tijdens (besloten) feest

  Heb je een bijzondere bijeenkomst of familiefeest en wil je samen een lied maken? Tijdens deze korte workshop van maximaal 2 uur studeren we een lied in. We doen aparte zangoefeningen en kijken welke variaties er allemaal te vinden zijn door te improviseren.

  Maatwerk

  Buiten deze twee workshops ga ik graag het gesprek met je aan over hoe we – voor jouzelf, je band of voor je koor – de juiste werkvorm kunnen vinden. Zoek je je eigen stijl in het zingen? Of wil je met meer vrijheid op het podium staan?
  Neem contact met me op via e-mail of bel me.

 • Community Singing

  Zingen vanuit je hart in cirkels

  Tijdens al mijn lessen en workshops laat ik mensen in een cirkel om mij heen staan. Hoe groot de groep ook is. Het geeft iedereen het gevoel dat hij of zij er mag zijn. Er is geen onderscheid. Er is kracht. Je hoeft niet alleen, je bent met elkaar. Zoals stamleden in een tribe dat doen. Je kunt iedereen zien. Er is ruimte om spel en spelen toe te laten.

  Amsterdam Vocal Circles

  Amsterdammers kunnen 1 keer per maand een uur met elkaar zingen in de Amsterdam Vocal Circles. Deze improvisatievorm is mijn cadeautje aan de stad. Het is gratis en iedereen mag deelnemen. Meestal werk ik vanuit een bepaalde gebeurtenis in de stad of ik draag het op aan een speciaal persoon. Bijvoorbeeld aan de nagedachtenis van Eberhard van der Laan. Of de Vredesweek georganiseerd door PAX.  Klik hier voor een videofragment

  Kinderen leren improviseren

  Aan kinderen op de basisschool gaf ik in het tussenschoolse uur improvisatieles.  Met wereldmuziek als uitgangspunt leerde ik hen spelenderwijs te improviseren. Soms begeleidde ik hen op ukelele of zong zomaar een melodietje om ze uit de tent te lokken. Het doel was om creatief met muziek bezig te zijn.

  Groepslessen en improvisatie

  Ik werk graag met groepen. Met elkaar vorm je een soort laboratorium: de uitkomst staat niet vast, we bepalen samen wat het gaat worden. Op deze manier geef ik bijvoorbeeld les bij CREA, het creatieve centrum van de Universiteit van Amsterdam. Nederlandse en internationale studenten kunnen mijn lessen Free Your Voice of Vocal Band volgen.

  Bijzondere projecten

  Allerzielen en dodenherdenking ‘namen en nummers’ waren projecten die een diepe indruk op me hebben gemaakt. 3 jaar mocht ik in samenwerking met kunstenares Ida van der Lee een zanghappening maken waarbij het gevoel van de mens het dichtst te raken is. Op de begraafplaats leidde ik  een gelegenheids improvisatie koor. Sprookjeskaarten en een lint van zangklanken en lichtjes. De herdenking van 2016 is gefilmd. Klik hier

  Women Spirit in 2009 was een schitterend project in december, gesubsidieerd door de gemeente en gewaardeerd door 4 avonden uitverkochte zalen. 3 koren, professionele solisten en muzikanten maakten deel uit van een groot saamhorigheidsgevoel en voor de luisteraar een bad van warme klanken.

  Trainers of Teachers, Musicians without borders. De vocal circle is een vast onderdeel van de training. Deze mag ik nu al 3 jaar met veel plezier verzorgen voor studenten vanuit de hele wereld.

   

 • Bedrijfstrainingen

  Regelmatig mag ik workshops en stemtraining geven in bedrijven, vaak als onderdeel van teambuilding maar ook voor de lol. Voor veel mensen is zingen met elkaar in het begin eng. Ik begin met speelse oefeningen en na een kwartier worden mensen al wat losser.
  Met de groep onderzoek ik wat er nodig is om bijvoorbeeld samen een stuk te zingen. Iedere keer weer is het verbazingwekkend hoe makkelijk dat gaat! Deelnemers zijn verrast over hun eigen creativiteit en die van hun collega’s.

  Is het een training om in het openbaar te leren spreken, dan ga ik een stapje verder. Dan studeren we een lied in en ik laat dat solo zingen. Door feedback op het zingen creëer ik de link met het presenteren voor groepen.

  Voor wie heb ik dit al gedaan?

  Lees verder…