Aanstaande Evenementen

Chirstmas Angels bezingen de straten van Amsterdam

Op maar liefst 6 verschillende lokaties in Amsterdam kunt u ons vinden. U kunt onze  gevleugelde stemmen horen die reiken tot hoog in de lucht. Zoals ware engelen betaamt in tijden van kerst. Lichtvoetig, geschenken brengend, en een beetje plagend. Een waar kerstgeschenk

U zult de onvervalste ‘oude’ kerstliedjes horen, populaire meerstemmige kerstliedjes en meer onbekende anderstalige kerstliedjes.

Waar de christmas angels zijn is het feest. Je kunt natuurlijk altijd een liedje aanvragen en met ons meezingen. Kom ons aanschouwen en de magic van kerst alvast ‘inluiden’. Hopelijk ontmoeten we u op een van de straten in Amsterdam

Christmas Angels tijdens lunch of diner??? Of op een feest of bedrijf? Contact Margreet Snaas: 0622523974 of email

Christmas Angels Video

  • 6-12: AMC ziekenhuis kerstmarkt, middag 11-14u
  • 8-12: VU ziekenhuis       kerstmarkt, middag 11-14u
  • 10-12: Utrechtsestraat, middag tot 16u
  • 16-12: Limburg van Stirumplein, avond tot 20u
  • 17-12: Haarlemmerstraat, middag tot 17u
  • 23-12: Spaarndammerbuurt & Houthaven avond tot 20u

Free your voice CREA

Wil je meer van je stem ontdekken? Nieuwe klanken maken? In deze cursus onderzoek je hoe je meer uit je stem kunt halen om je vocaal vrijer te laten bewegen.

Wat doe je?
We maken gebruik van verschillende zangtechnieken zoals klank-georiënteerd zingen, Roy Hart, en Nicoline’s specialiteit – de improvisatietechnieken van Rhiannon.
Als oefenmateriaal gebruiken we arrangementen uit verschillende werelddelen: Afrika, Scandinavië, de Balkan, Zuid-Amerika, allemaal gebieden met een eigen stemgebruik en beweging.

Hoe gaan we te werk?
De opbouw is als volgt: De eerste 4 lessen zullen er 4 basiselementen langs komen van het zingen.
De les zelf is opgedeeld in 2 delen. 1e deel fysieke warming up, focus, hoofd leeg maken, stretching en stemvorming. 2e deel zingen van kleine liedjes, thema’s, canon, improvisatie, breakout-room sessies om in duo of trio te zingen. In de laatste 4 lessen herhalen we het geleerde en komen de elementen terug in creatieve oefeningen en liedjes. De docent zal luisteropdrachten meegeven om buiten de les om naar te luisteren ter voorbereiding van de volgende les.

Free your voice

Vocal Band

Heb je zin om eens avontuurlijk te zingen? Speels en uitdagend, zonder dat alles van tevoren vaststaat? In deze cursus gaan we samen muziekstukken spontaan tot stand laten komen.

Wat doe je?
We gaan spelmatig aan de slag om een vocal band te vormen. Dus zowel de ritmesectie, melodie en de harmonie maken we met de stem.

Je leert naar elkaar te luisteren, je werkt aan groove en je leert hoe je kunt improviseren. We onderzoeken spelenderwijs verschillende muziekstijlen, zoals Funk, Jazz, Balkan en Zuid-Amerikaans.

Binnen een veilige sfeer leer je met meer lef en durf je stem in te zetten en zodoende je grenzen te verleggen. Onder het motto: “the fun is to sing, play and wonder“, aldus Nicoline.

Zie hier en hier voorbeelden om een idee te krijgen van andere vocal bands.

“Nicoline daagt je uit om met elkaar muziekstukken te creeren door te improviseren met melodieën, ritmes, verhalen, bewegingen. Niets is te gek in deze les! Het is een hele ontspannen cursus waarbij je iedere week weer meer ontdekt over muziek en over je stem.” M.A.

”De meest bijzondere zangcursus die ik ooit gevolgd heb. Nicoline weet heel goed wat ze doet en weet een veilige sfeer te creëren waarin je écht wordt uitgedaagd. Een lichtpunt in de week.”
S.N.

Vocal band

 

Zingen zonder Zorgen voorjaar 2023

ZzZ presenteert: Ochtend van 10.30-13.00. Deze les wordt live gegeven! Je kunt je nu ook al aanmelden voor 2023 voorjaar!
Data  in het voorjaar 2023:

27 januari
17 februari
17 maart
31 maart
21 april
12 mei
9 juni
30 juni

Ooit ben ik begonnen met spelen. Ik heb mezelf gitaar leren spelen en zong al toen ik net kon praten. Sinds die tijd heb ik vele muzikale omzwervingen gemaakt. Maar het pure, het recht van het hart zingen. Dat is me altijd blijven boeien.
Hiernaast zie je een foto van mij toen ik 20 was. Een mooie tijd. Waar ik me vrij voelde om te zingen en te spelen wat ik voelde.
Deze staat van zijn wil ik je graag weer laten beleven in deze reeks workshop van 5 keer. Zingen zonder Zorgen. Terugkeren naar waar het is begonnen en van daaruit weer kunnen genieten van je stem, je muziek. Je wordt begeleid door all round pianist Michiel Daalderop.

In het voorjaar 2023 bieden we een Zingen Zonder Zorgen workshopserie weer aan serie lessen aan van 8 vrijdagochtenden. De workshop wordt gegeven door Jazz-zangeres en zangdocente Nicoline Snaas met pianobegeleiding van Michiel Daalderop. De formule voor deze zangcursus is kortweg:  Solozang, Improvisatie en Samenzang. De solozang bestaat uit het instuderen en werken aan zelfgekozen liederen. Het samen zingen zal vooral bestaan uit stemvorming, ritme – en improvisatie-oefeningen, naast het zingen van canons en (meerstemmige) liedjes uit allerlei windstreken. De workshop wordt gegeven in
Tijd: 10.30-13.00.  Prijs komt zsm

Het is ook mogelijk om een losse les mee te doen. 75 euro per les.

Lokatie: Reinier Claeszstraat 43 hs

Info en opgave:
Michiel 06-47795045 ( michieldaalderop@nullxs4all.nl )

Nicoline 0610789097 (info@nullnicolinesnaas.nl)

Zomer Zang Week in Perugia (Italy) 17-24 mei 2023

Perugia

Wednesday 14 th of may – Wednesday 24 th of may
A wonderful week where you will treasure hunt new sounds and songs

The joy of finding your true voice

Approach

Marilena’s en Nicoline’s approach to singing and creating connection with one’s voice is both playful and balanced. This week you will spend time on the connection between body and voice, choral singing and songwriting. Through improvisation excercises we will bring you to the song you keep hidden inside. Let’s play along, let’s be pirates and find them!!
Warning: We will reconnect yourself with the joy and innocence you
experienced as a child. There is no escape…

Tarieven:

worden zsm bekend gemaakt. Als je nu al interesse hebt kun je contact opnemen met Margreet Snaas

Il Corniolo is een landgoed met diverse appartementen, opgezet als bed & breakfast. Voor deze week is een kok ingehuurd, die ons verwend met Italiaanse heerlijkheden, speciaal uit de omgeving Umbrië. Bereid met eerlijke, lokale producten. De appartementen zijn voorzien van één of enkele kamers met comfortabele bedden. Allen met een huiskamer, badkamer en toilet. De prijs is gebaseerd op verblijf van twee personen per kamer, met separate bedden. Een appartement deel je dus met meerdere deelnemers.

 

Er zijn enkele éénpersoonskamers en éénpersoons appartementen aanwezig. Toewijzing van slaapplekken gaat op indeling. We houden rekening met voorkeuren. Deze reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 18.

Vluchten en transfers

Vluchten en transfers naar en van Il Corniolo zijn voor eigen rekening en organisatie. Op woensdag is er een rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Perugia.

 

Workshop – Teachers
Marilena Anzini (Functionalita Vocale, improvisation, world music) en Nicoline Snaas (jazz, improvisation, world music). Nicoline and Marilena are professionals in term of singing and teaching and they have been working together for almost ten years. Meet them in Perugia to experience their worldly approach to singing. Get immerged in a balanced mix of intense and introspective adventures. Experience the ‘childlike’ fun and pleasure of individual- and choral singing. A great experience for body, soul and performance.

De workshops worden op ochtend en namiddag gegeven, van donderdag t/m dinsdag met en zondag is een vrije dag (geen workshop). Na de lunch is er ruim, eigen tijd.

Organisatie

Voor inhoudelijke workshop-vragen, mail Nicoline

Home & Journey 2022 is een privé-initiatief en de organisatie van inschrijven en verblijf is op basis van een vriendendienst en in handen van Margreet: telefoon 06-22523974.