Nicoline Snaas


Hoe het begon

Van kleins af aan kreeg ik muziek in mijn oren. Mijn ouders hadden een platenzaak, mijn moeder kreeg iedere week zangles aan huis. Mijn broers hadden een band en we zongen vaak in harmonie. We leerden elkaar.

Ik de kans om pianoles en vioolles te nemen. Klassiek in eerste instantie. Later leerde ik mezelf gitaar spelen en maakte ik mijn eigen liedjes. Ik zong op verschillende talentenjachten, nam zangles bij Tom de Graaf in Schagen. Ik zong in verschillende formaties: Clean en Cosy (close harmony), Double Touch (pop), Off limits (a-capella) en Scarabee (a-cappella).

Via een workshop van Floor van Zutphen nam ik een aantal jaren zangles bij Astrid Seriese. Ik kreeg in die periode contact met Peggy Larson en zong 4 jaar in Peggy's Angels. Ik richtte een a-cappella-groep op en de Christmas Angels.

De jazz kwam pas later. De opleiding Djam kwam tegemoet aan mijn behoefte om me verder te ontwikkelen. Theoretisch kreeg ik een goede basis. En na 6 jaar in het MBO als docent persoonlijke maatschappelijke vorming ging ik ook lesgeven op de Djam. Daar gaf ik 5 jaar koorlessen en tot vorig jaar ook individuele zanglessen.

Met Walter Bertram startte ik het Nicoline Snaas Jazz Combo. Het combo is nog steeds actief in wisselende bezettingen.