Nicoline Snaas


Agenda / Optredens

08 april 2018

Trio Nicoline Snaas

Huiskamerconcert Nicoline and songs. Jazzy Covers and originals

Huiskamerconcert in studio Holy land Alkmaar. Adres: Heilgland 7
Aanvang 15.30
Entree 12,50

Met fluittiste Marjolein Kempen en pianist Sebastiaan van Delft

Trio Nicoline Snaas.jpg

Sebastiaan van Delft werd in zijn prilste levensfase reeds onweerstaanbaar aangetrokken tot de mysterieuze sferen van het kerkorgel. Hij nam orgel- en pianolessen bij Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar en won als twaalfjarige de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum, alwaar hij in 1991 afstudeerde. Tevens volgde hij als pianist lessen bij verschillende jazzmusici, onder wie Nedly Elstak. Sebastiaan vormt een trio met saxofonist/fluitist Pieter de Mast en tabla-speler Sandip Bhatacharya speelt als organist in het orgel/cello duo VanCampvanDelft. Met David Kweksilber en Michiel van Dijk vormt hij zijn eigen elektro-akoestische funkband Downbeat Syndrome. Hij is jarenlang pianist geweest in Carel Kraayenhof's 'Sexteto Canyengue'.

Marjolein Kempen (fluiten) heeft Lichte Muziek gestudeerd op het Brabants Conservatorium. In 1990 slaagde ze summa cum laude. Ze studeerde verder bij o.a. Tim Moran in New Haven in de USA en nam ook zanglessen bij Liesbet Kroese. Naast talloze bands, een closeharmony sextet en een kamerkoor, maakte ze in 1991-1992 deel uit van de popgroep Soft Parade. Deze band maakte een CD o.l.v. producer Dave Stewart en deed als voorprogramma van de voormalige Eurythmic een internationale tour.
Met zangeres/pianiste Celeste maakte Marjolein in 1998 een jazz-CD in New York. Daarnaast speelde ze ruim 15 jaar piccolo in de Brassband Say No More (New Orleans-jazz en funk). Momenteel speelt ze in de pop-band Bots, die vorig jaar 7 keer in de Ahoy stond bij de Vrienden van Amstel Live en in het kwartet "La Flor de Amor"; Cubaanse en Argentijnse muziek, waarmee ze langs de Nederlandse theaters toert. Van beide groepen is recentelijk een CD uitgekomen. Sinds 7 jaar spelen Marjolein en Nicoline samen in verschillende bezettingen. O.a. in trio met pianist Christian Doepke en in trio met pianiste Angelique van Hest